İran ve İsrail Arasındaki Gerilim Sürüyor
13 Haziran’da İsrail’in İran’a düzenlediği hava saldırılarının ardından iki ülke arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor.
Dün akşam saatlerinde İsrail, İran’ın altı farklı kentinde eş zamanlı saldırılar düzenlerken, doğalgaz ve petrol rafinelerini hedef aldı. İran ise bu saldırılara sert bir şekilde yanıt vererek gece yarısı İsrail’in kuzeyindeki Hayfa kentine hipersonik füzelerle saldırdı ve 13 İsraillinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
İki Ülke Arasındaki Saldırılar Devam Ediyor
İran’ın saldırılarına verilen karşılıkta İsrail, İran Savunma Bakanlığı ve İsfahan’daki nükleer tesisleri vurdu.
İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, “Bu saldırılarımızdan kaçmayan stratejik ve önemli bir hedefi vurduk. İran’ın stratejik yeteneklerine, özellikle nükleer projeye karşı güçlü darbeler indirmeye devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.
Trump: İki Ülke Anlaşacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump, savaşın sona ermesi gerektiğini vurguladılar. Rusya’nın arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu belirten açıklama yaparken, Trump ise TruthSocial üzerinden yaptığı açıklamada Tahran ve Tel Aviv yönetimlerinin anlaşacaklarını duyurdu.