Arnold Schwarzenegger hem sağa hem sola vurdu

Arnold Schwarzenegger’dan Göçmenlik Reformuna Çağrı

ABD’de Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Birimi (ICE) tarafından Los Angeles genelinde düzenlenen baskınlar, kentte geniş çaplı protestolara neden oldu. Eski Kaliforniya Valisi Arnold Schwarzenegger, Avusturya’da katıldığı bir etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, hem Demokratları hem de Cumhuriyetçileri eleştirdi.

Netflix dizisi Fubar için düzenlenen bir etkinlikte konuşan Schwarzenegger, “Bu tür saçmalıkların yaşanmaması için göçmenlik reformuna ihtiyaç var. Bu sorun, her iki partinin de uzun süredir çözemediği bir mesele” şeklinde konuştu. “Bu ülkede kimin geçici veya kalıcı izinle çalıştığını, kimin burada yaşadığını bilemiyoruz” diyerek sistemdeki denetimsizliğe vurgu yaptı.

Gösterilerin ardından dönemin Başkanı Donald Trump, Kaliforniya Valisi Gavin Newsom ve Los Angeles Belediye Başkanı Karen Bass’in itirazlarına rağmen bölgeye 2000 Ulusal Muhafız ve deniz piyadesi göndermişti. Hükümetin, ülkedeki kayıt dışı çalışanlarla ilgili veri topladığı da doğrulandı.

Fubar dizisinde Schwarzenegger’in rol arkadaşı olan ve The Last of Us dizisinde de yer alan Gabriel Luna ise “ICE kaynakları çok daha verimli şekilde kullanılabilir” diyerek operasyonların yanlış hedeflere yönlendirildiğini savundu.

Schwarzenegger, Kaliforniya valiliği görevini 2003 ile 2011 yılları arasında yürütmüştü.

Related Posts

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı tutuklandı: CHP’li Gökan Zeybek seçim sonuçları ile tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın tutuklanmasına, “Milletimiz sandık günü geldiğinde iradesine dokunanlara dersini verecek” diyerek tepki gösterdi.

Kararmış SÖZCÜ TV ekranında bugün! 6. Gün

İyi Partili Buğra Kavuncu, Serap Belovacıklı’nın sorularını yanıtladı, Damla Doğan Tuncel, güvenlik uzmanı Burak Yıldırım’la konuştu.

‘5 bin mağdurun evini teslim edeceğim

“Kooperatif meselesinde hem tapusunu, arsasını verenler hem de kooperatife üye olanlar mağdur. Üzerimize düşeni yaparak hak sahiplerine evlerini vereceğiz”

‘Savunma görevimi yapınca tutuklandım’

Avukatlık mesleğini yapmaktan tutuklanan Mehmet Pehlivan, “Hiç yapmadığım para transferi nedeniyle suçlanıyorum” dedi.

Grok Avrupa’da karakolluk

Türkiye’de küfürlü cevapları tartışılan yapay zeka robotu Grok, Avrupa ülkelerinde benzer yorumları nedeniyle AB’nin de gündeminde. Polonya, Grok hakkında soruşturma talep etti. Çok sayıda Avrupa ülkesi ise kısıtlamalar üzerinde çalışıyor.

Muharrem İnce’den ‘silah bırakma’ çıkışı! ‘Tiyatro’ dedi, tepki gösterdi: ‘İnandırıcı değil’

Terör örgütü PKK’nin bu sabah sembolik olarak silah bırakmasına, geçen günlerde CHP’ye geri dönen Muharrem İnce’den sert tepki geldi. “Yaşadığımız ikinci Habur olayıdır” diyen İnce, “30 teröristi bir alana toplayıp, üç beş silahı yakma görüntüsü inandırıcı değildir” ifadesini kullandı.