Yerli ve milli haberleşme cihazı üretecek

Türk Telekom’un Yerli ve Milli Haberleşme Cihazı Projesi Hedefleri

Türk Telekom, yerli akıllı telefon, cihaz ve işletim sistemleri ile yerli haberleşme ekipmanları, donanım ve yazılımları geliştirmek ve üretmek amacıyla “Yerli ve Milli Haberleşme Cihazı” projesini başlattı. Şirket, bu projede yerli paydaşlarıyla iş birliği yaparak kamudan ve özel sektörden destek aldı.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, geleceğin stratejilerini belirlerken teknoloji üretme ve ihraç etme hedefine odaklandıklarını belirtti. Ülke genelinde ve bölgesel olarak teknoloji alanında önemli bir oyuncu olmayı amaçladıklarını vurgulayan Önal, “Türkiye’nin dijital dönüşümüne liderlik ederken yerli ve milli yenilikçi çözümler geliştirmek ve ülkemizin küresel teknoloji rekabet gücünü artırmak istiyoruz. Bu stratejik iş birliği, Türkiye’nin teknolojiye olan dışa bağımlılığını azaltacak ve geleceğin teknoloji alanını şekillendirecek önemli bir adımdır” dedi. ● EKONOMİ SERVİSİ

Related Posts

Genç işsizliği alarmda: 10 gençten 6’sı istihdama katılamıyor!

Gençlerin çalışma hayatına katılımında yaşanan zorluklar, işsizlik ve güvencesiz çalışma koşulları emekçiler için büyük sorun oluşturuyor. DİSK/Genel-İş’in hazırladığı rapor, bu sorunların çözümü için emekten yana politikalar gerektiğini vurguluyor.

Mehmet Şimşek, Merkez Bankası verilerini değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası rezervlerinde 7 haftanın ardından yaşanan artışa dikkat çekerek, finansal piyasalarda görünümün iyileştiğini belirtti.

Bayraktar TB3’ten yeni başarı! Denizkurdu’nda tam isabet

Dünya havacılık tarihinde kısa pistli gemiden tam otonom kalkış ve iniş yapan ilk SİHA olan Bayraktar TB3, DENİZKURDU 2025 Tatbikatı’nın Seçkin Gözlemci Günü’nde önemli bir başarıya imza attı.

HÜRJET için İspanya’da tarihi adım! Dünya ülkelerinin kapısını açacak anlaşma

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Türkiye’nin ilk milli jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET’e NATO ve diğer dünya ülkelerinin kapısını açacak anlaşma, İspanya’da imzalandı.

Türkiye ile Çin arasında 15 yıl sonra bir ilk

Türkiye ile Çin arasında sivil havacılıkta imzalanan yeni mutabakat zaptıyla haftalık yolcu seferi hakkı 21 frekanstan 49 frekansa çıkarıldı. Bu gelişme, 15 yıl aradan sonra iki ülke arasında sefer haklarında yapılan ilk artış oldu ve Türk havayollarına Chengdu, Xian ve Urumçi’ye uçuş imkânı sağladı.

Mart ayında Türkiye’deki süt üretimi arttı

TÜİK verilerine göre Türkiye’deki süt üretimi mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,9 artarak 1 milyon 15 bin 647 tona yükseldi.