AK Parti Urla Belediye Meclis Üyesi Ümit Arslan’dan Başkan Balkan’a Tepki
İzmir’de AK Parti Urla Belediye Meclis Üyesi Ümit Arslan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylemlerine sert bir şekilde karşı çıktı. Arslan, Başkan Balkan’ın siyasi sınırları aşarak, kadınları aşağılamak ve popülist söylemlerde bulunmak gibi uygunsuz davranışlar sergilediğini belirtti.
AK Parti Urla Belediye Meclis Üyesi Ümit Arslan, Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı açıklamalara tepki gösterdi. Arslan, Balkan’ın eleştirilerinin siyasi eleştiri boyutunu aşarak Cumhurbaşkanlığı makamını hedef aldığını ve kadınlara saygısızca davrandığını vurguladı. Arslan, “Eleştiri yapmak demokrasinin gereğidir ancak bir belediye başkanının en yüksek devlet makamına bu şekilde hakaret etmesi kabul edilemez. Belediye başkanları, yerel yönetimlerine odaklanmalı ve siyasi nezaket kurallarına uymalıdır” şeklinde konuştu.
“Kadın Haklarına Yönelik Saygısızlıklar Kınanmalı”
Arslan, “Balkan’ın kadınları aşağılayan sözleri kabul edilemez. Toplumda kadın haklarını savunmak önemli bir konu ve siyasetçilerin bu konuda hassasiyet göstermesi gerekir. Kamuoyuna mal olmuş bir kişinin, kadınları aşağılaması kabul edilemez bir durumdur. Toplumun genel yapısı düşünüldüğünde, böyle bir dil kullanmak hem etik hem de toplumsal açıdan yanlıştır” ifadelerini kullandı.
“Popülist Söylemler Siyasete Zarar Verir”
Arslan, Balkan’ın sözlerinin somut çözümler içermediğini ve popülist yaklaşımlarla gerçekçi politikaların önüne geçtiğini belirtti. Arslan şunları söyledi: “Selçuk Balkan’ın açıklamaları sadece sansasyon yaratmaya yöneliktir. Bu tarz popülist söylemler, siyaseti olumsuz etkiler ve genel anlamda halk nezdinde karşılık bulmaz. Bir belediye başkanının siyasi görüşlerini açıklarken daha dikkatli ve gerçekçi olması gerekir. Siyasetin seviyesini düşürmek yerine, halka hizmet etmek esas olmalıdır” şeklinde konuştu.
Balkan’ın açıklamalarının ciddiyetsiz ve etik açıdan sorgulanabilir olduğunu belirten Arslan, siyasetçilerin topluma örnek olması gerektiğinin altını çizdi. Arslan, “Bir belediye başkanının siyasi çıkar için devletin işleyişine müdahale etmesi kabul edilemez. Siyasetteki ahlaki değerlerin korunması gerekmektedir” dedi. – İZMİR
More Stories
Sanchez Çin’i Ziyaret Edecek
Ankara’da öğrencilere biber gazlı ve plastik mermili müdahale
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden Orhaneli’de Birlik İftarı