Üniversitelerde yeni dönem: İş dünyasından isimler de derslere girecek

Üniversite Eğitiminde Yenilikçi Adımlar Atılıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK), yeni döneme bomba gibi girecek! Yapay zekâ, tarım ve sağlık alanlarında dijitalleşme trendini takip ederek programlarını güncelliyor.

Türkiye gazetesinin haberine göre, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile YÖK arasında önemli bir iş birliği imzalandı. “Meslek Yüksekokulları Eğitim İş Birliği Protokolü” ile mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması, sektöre nitelikli insan gücü kazandırılması ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Protokole göre, illerde kurulacak olan komitelerde üniversite ve sektör temsilcileri el ele çalışacak. Türkiye genelindeki 103 üniversitedeki 388 Meslek Yüksekokulu (MYO), bulundukları şehirlerdeki 367 oda ve borsa ile iş birliği yapacak.

Ayrıca, iş dünyasının önde gelen isimleri meslek yüksekokullarında ders verecekler. Böylelikle öğrenciler teorik eğitimlerini pratik iş deneyimleriyle pekiştirme fırsatı bulacaklar.

Related Posts

2025 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri ne zaman?

20 Temmuz 2025 tarihinde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının açıklanma tarihi ÖSYM tarafından ağustos ayı olarak duyuruldu. Peki, 2025 DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS tercihleri ne zaman?

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

İstanbul’da bu hafta birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak

2025 LGS tercih sonuçları açıklandı mı? LGS 1. nakil başvuru tarihleri ne zaman?

24 Temmuz’da LGS tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından, tercihlerini yapan adaylar MEB’in yapacağı sonuç duyurusunu bekliyor. Peki, 2025 LGS tercih sonuçları açıklandı mı? LGS 1. nakil başvuru tarihleri ne zaman?

LGS usulsüzlük iddialarına MEB’den açıklama!

LGS’de usulsüzlük iddialarının ardından MEB’den son dakika açıklaması geldi.

Galeri Bosfor, Karaköy’deki yeni mekânında “Kölemen 7” sergisi ile kapılarını açtı

İstanbul Karaköy’de Kölemen Sokak’ta bugün açılan yeni sergi, 23 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek

Yüz binlerce öğrencinin kaderi yarın belirlenecek, yanlış tercih hayalleri yıkabilir! Hata yapmamak için bu kılavuza bakın!

1 milyon 10 bin 916 öğrencinin girdiği 15 Haziran’da düzenlenen LGS kapsamındaki merkezî sınav sonuçları, yarın açıklanacak. Sınavın yanında tercihleri de doğru yapmak önemli. Milli Eğitim Bakanlığı lise yerleştirmelerinde velilerin yararlanabileceği kılavuzu yayımladı.