Şehit Asteğmen Kubilay Kozan’da anıtı önünde anıldı

Asteğmen Kubilay Kozan’da Anıldı

Adana (İGFA) – Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş döneminde Menemen ilçesinde Cumhuriyet karşıtlarınca şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, memleketi Adana’nın Kozan ilçesinde adını taşıyan meydanda anıldı. Atatürkçü Düşünce Derneği Kozan Şubesi yönetici ve üyeleri ile birlikte gerçekleştirilen törene Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin çevresindeki savaşlara ve olumsuzluklara değinerek, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyüklüğü her olayda bir kez daha görülüyor, daha iyi anlaşılıyor. Ne dediyse çıkıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Karalar, “Kozan’da Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay Parkı ve anıtını yaparak, bütün Türkiye’ye, devrim şehidi Kubilay’ın Kozanlı hemşehrilerimiz olduğunu gururla, onurla duyurmak istedik ve bunda da başarılı olduk. Onu katledilişinin her yıldönümünde burada anıyoruz. Asteğmen Kubilay’la birlikte Menemen’de katledilen Bekçi Hasan, Bekçi Şevki ve diğer vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygı ile anıyorum” dedi.

Related Posts

Şanlıurfa’da motosiklet kazasında öğretmen hayatını kaybetti

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 38 yaşındaki öğretmen Osman Nigiz yaşamını yitirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya yolcusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen 6-7 Temmuz’daki BRICS Zirvesi’ne katılacak. Fidan’ın zirvede Gazze, yapay zeka, iklim krizi ve adil ticaret gibi başlıklarda Türkiye’nin görüşlerini aktarması bekleniyor.

Tavuk tesisinde gaz sızıntısı: 11 işçi hastaneye kaldırıldı

Bolu’da bir tavuk tesisinde hidrojen sülfürik gazı sızıntısı sonucu 11 işçi hastaneye kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Bakırhan’dan CHP’li belediyelere operasyona ‘çözüm süreci’ vurgulu tepki: Süreç, tartışılır hale getiriliyor

Bakırhan’dan CHP’li belediyelere operasyona ‘çözüm süreci’ vurgulu tepki: Süreç, tartışılır hale getiriliyor

Resmî Gazete’de bugün (5 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (5 Temmuz 2025 Resmî Gazete kararları)

İddianın sonu korkunç bitti: Kızılırmak’a atlayan genç kayboldu

Kırıkkale’de arkadaşlarıyla iddialaşarak köprüden Kızılırmak Nehri’ne atlayan bir kişi kayboldu.