Sahurda rahatsızlandı doktorların şüphesi hayatta tuttu

Diyarbakır’da Kalp Krizi Geçiren Mehdi Tekin Sağlığına Kavuştu

Diyarbakır’da yaşayan ve 3 yıl önce kalp krizi geçirip damarlarına stent takılan 45 yaşındaki Mehdi Tekin, dün sahur yaparken fenalaştı. Ailesinin 112 acil sağlık ekibini aramasıyla Diyarbakır Memorial Hastanesine kaldırılan Tekin’in kalp krizi şüphesiyle doktorlar anjiyo yapma kararı aldı. Yapılan anjiyo sonucunda, Tekin’in kalbinin en önemli iki damarının tıkalı olduğu ve bu durumun anjiyo ile düzeltildiği öğrenildi.

Memorial Hastanesi Kardiyoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Mesut Aydın, genç yaşta kalp krizi riskine dikkat çekerek, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersizin önemini vurguladı. Hastaların belirtilerini ihmal etmemesi gerektiğini söyleyen Doç. Dr. Aydın, 40 yaşından sonra herkesin kalp krizi riski taşıdığını belirtti.

Özellikle Ramazan ayında yeni kalp krizi geçiren kişilere oruç tutmamaları tavsiyesinde bulunan Doç. Dr. Aydın, hastaların beslenme alışkanlıklarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Mehdi Tekin ise hastanedeki tedavisinin ardından sağlığına kavuştuğunu dile getirerek, doktorlarına teşekkür etti.

Related Posts

Kabuğunu limonla kaynatıp içen yaşadı: Kolesterolden eser kalmayacak

Uzmanlara göre, bu karışım kolesterolü dengelemek isteyenlerin yeni gözdesi oldu. Kabuğunu limonla kaynatıp içmeniz yetiyor…

Beyni güçlendiren mucize besinler belli oldu

Konsantrasyon eksikliği yaşıyorsanız çözüm tabağınızda olabilir. Hangi vitaminler beyin hücrelerini koruyor, yaşlanmaya bağlı bilişsel gerilemeyi nasıl önlersiniz? İşte beyni güçlendiren mucize besinler…

Maydanoz-Limon Kürü Tehlike Saçıyor!

Maydanoz-Limon Kürü sağlığımıza zararlı mı ? Uzmanlar, maydanoz ve limon kürünün özellikle kalp sağlığı hastaları üzerinde olumsuz etkileri olduğunu bildirdi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Uzmanından ağız gargarası için uyarı: ‘Seçerken üç kez düşünün’

Diş Hekimi ve Ağız, Diş, Çene Cerrahı Prof. Dr. Birkan Taha Özkan, özellikle alkol ve asit bazlı ağız gargaralarının tat alma duyusunun kaybından diş minesinde erozyona, ağız mukozasında ülser oluşumuna kadar birçok risk içerdiğini belirterek, “Ağız gargarası seçerken üç kez düşünün” dedi.

Pirinçteki sessiz tehlike: Arsenik birikimi

Pirinç, dünya genelinde en çok tüketilen besinlerden biri. Ancak uzmanlar, bu temel gıdanın, arsenik gibi toksik maddeleri bünyesinde biriktirme riski taşıdığına dikkat çekiyor. Tarımda kullanılan su ve toprak kaynaklı arsenik, doğrudan insan sağlığını tehdit ediyor.