Mattia Minguzzi’nin Adı Trabzon’da Yaşatılacak

TRABZON Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’ne, İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin (15) adı verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Kıymetli ailesine, Trabzon’umuzda Ahmet’in ismini ebediyen yaşatacağımız bir alan oluşturacağımıza dair söz vermiştik” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İstanbul’da uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mattia Ahmet Minguzzi’nin ailesini, Büyükşehir Belediyesi’nin Akyazı’da bulunan Çocuk Trafik Eğitim Merkezi’nde ağırladı. Başkan Ahmet Metin Genç, “Yavrumuzu uğurladıktan sonra İstanbul’da kabrini de ziyaret etmiştik. Orada kıymetli ailesine, Trabzon’umuzda Ahmet’in ismini ebediyen yaşatacağımız bir alan oluşturacağımıza dair söz vermiştik. Çocuklarımız için çok önemli bir eğitim alanı olarak gördüğümüz bu güzel alanımıza Ahmet Minguzzi’mizin adını verdik. Bir kez daha yavrumuza Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyorum. Of’ta da köyün sokağına Mattia Ahmet Minguzzi ismini vereceğiz. Bu vesileyle toplumda bir farkındalık oluşması adına bu süreci yakından takip ettiğimizi de belirtmek istiyorum. Bu tür saldırıları bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” diye konuştu.

‘BİZE ÇOK GÜZEL BİR SÜRPRİZ OLDU’

Ahmet’in annesi Yasemin Akıncılar, “En başından beri her zaman yanımızda olan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bize çok güzel bir sürpriz oldu. Burada çok duygulandık. Trabzon ev sahipliği yaptı. Başkanımız İstanbul’a kadar geldi, buluştuk. Böyle bir şey beklemiyordum, çok mutlu oldum. Ahmet, Trabzon’u çok seviyordu. Her yaz buraya geliyordu, köy ortamını seviyordu” diye konuştu. Baba Andrea Minguzzi ise “Şoktayım, çok güzel bir yer, başkanımız sağ olsun. Şiddeti önlemek için spor ve eğitim çok önemli. Şu anda oğlum Ahmet ışık olacak. Hayırlı olsun” dedi.

Daha sonra Ressam Yıldıray Yıldırım’ın, Çocuk Trafik Eğitim Merkezi içerisinde yer alan kafeterya bölümünde yaptığı Mattia Ahmet Minguzzi grafiti çalışması üzerine çizilen kalp, Başkan Genç, Anne Yasemin Akıncılar ve Baba Andrea Minguzzi tarafından boyandı.

Related Posts

Tekstil fabrikasında akşam yemeği yiyen 50 işçi soluğu hastanede aldı

Ergene ilçesindeki Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tekstil fabrikasında akşam yemeği yiyen 50 işçi, bir süre sonra mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle rahatsızlandı. Ağrıları artan işçiler, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye …

“Sokakta böyle çıplak gezmeyin” deyip saldırdı!

İstanbul Bahçelievler’de, iddiaya göre yolda yürüyen bir kadın, başka bir kadına “Böyle çıplak gezmeyin, çocuklarımız var” dedi. Sözlü tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Çevredekilerin araya girmesiyle taraflar güçlükle sakinleştirildi.

Filistinliler işgale meydan okuyor

İsrail hükümetinin cuma günü Gazze’nin tamamını işgal etme planını kabul etmesinin ardından 22 aydır defalarca Gazze içinde tehcir edilen Filistinlilerin gergin bekleyişi başladı.

SDG’ye verilen entegrasyon süresi eylülde doluyor

SDG’ye verilen entegrasyon süresi eylülde doluyor

Aydın’daki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Nazilli’de çıkan orman yangını, ekiplerin 2 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Üniversite Öğrencisi Silahla Vuruldu, 5 Şüpheli Tutuklandı

Aydın’da bir üniversite öğrencisi başından vurulmuş bulundu, erkek arkadaşı tutuklandı.