Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro’dan, İsrail’e Gazze’deki gazetecilere saldırı tepkisi

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail’in Gazze’deki Gazetecilere Yaptığı Saldırıyı Kınadı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, İsrail ordusunun Gazze’de El-Kuds el-Yevm televizyonuna ait canlı yayın aracına düzenlediği saldırıda 5 gazetecinin öldürülmesi nedeniyle İsrail’e tepki gösterdi.

Petro, sosyal medya platformundaki paylaşımında, İsrail’in El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına yaptığı saldırının görüntülerine yer verdi.

İsrail askerlerinin, 5 gazetecinin ölümüyle sonuçlanan saldırısına tepki gösteren Petro, “Netanyahu’nun ordusu tarafından Gazze’de beş gazeteci daha öldürüldü.” ifadesini kullandı.

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı’nda El-Kuds el-Yevm (alqudstoday-tv) televizyonuna ait canlı yayın aracına bombalı saldırı düzenlediği belirtilmişti.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen gazeteci sayısı 201’e çıkmıştı. (AA)

Related Posts

İsrail Gazze’deki Avde Hastanesi’nin ilaç deposunu vurdu

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Avde Hastanesi’nin ilaç deposunu hedef aldığı ve çıkan yangının hala sürdüğü bildirildi.

Bir devrin sonu: Trafik ışıkları değişti

Almanya’nın Schleswig bölgesinde, turistlerin ilgisini çekmek için trafik ışıklarında değişiklik yapıldı. Haithabu Viking Müzesi çevresindeki yollarda devreye giren temalı trafik lambaları, sosyal medyada büyük ilgi görerek beğeni topladı.

“6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Nurettin Yıldız’a İl Milli Eğitim Müdürü ve müftüden plaket!

Çocuk evliliklerini meşrulaştıran açıklamalarıyla büyük tepki çeken İlahiyatçı Nurettin Yıldız, Karaman’da konferans verdi. Yıldız’a konferansın ardından Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Müftüsü Faruk Gürbüz plaket verdi. Yıldız, geçtiğimiz günlerde de Boğaziçi’nde konferans verdiği sırada üniversite öğrencilerinin protestosuyla karşılaşmıştı.

İmamoğlu için toplanan imza sayısı belli oldu

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin altıncısı Pendik’te yapıldı. CHP lideri Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için toplanan imza sayısını açıkladı.

İsmail Kılıçarslan’dan Linet’e kalkan olan Naci Bostancı’ya tepki: Kimse bize ‘kabileci’ demeye cüret edemez

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, İsrailli şarkıcı Linet’in konserinin iptal edilmesine tepki gösteren AK Parti eski Milletvekili Naci Bostancı’yı ve kendilerine yönelik sarf ettiği ‘kabileci’ sözlerine sert çıktı. “Çünkü bize ‘antisemit’ diyebilecek cesareti yok; o kadar korkak ki” diyen Kılıçarslan, “Sana mı kaldı? Siyonist öfkeye karşı öfkeyi savunmak AK Parti’nin eski grup başkan vekiline düşmedi.” diye konuştu. “Gazze için bir tweetin, açıklaman, yazın bile yok.” diyen Kılıçarslan, “Bizi bu davadan Naci Bostancı bile vazgeçiremez. Belki biri sesimizi duyar da şu adamı görevden alır” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da casuslar savaşı… 7 Çinli gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla, sahte baz istasyonu kurarak kamu görevlileri ve Uygur Türklerini hedef alan bir casusluk ağı deşifre edildi.