Japonya Maliye Bakanı’ndan, ABD Hazine tahvilleri değerlendirmesi

Japonya’nın TV Tokyo kanalında yer alan haber programında konuşan Kato, Japonya’nın ABD Hazine tahvillerine yaptığı yatırımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kato, “Yaptığımız yatırımlar bir koz olabilir ancak bunu kullanıp kullanmamak tamamen bizim kararımıza bağlı.” ifadelerini kullandı.

Kato, ABD ile yapılacak olan görüşmelerde çeşitli faktörlerin masada olacağını vurgulayarak, Japonya’nın ABD tahvillerini satmama konusundaki taahhüdünün, Washington yönetimini Tokyo’nun lehine bir anlaşma yapmaya ikna edebileceğine inandığını belirtti.

Şubat ayı itibarıyla 1,13 trilyon dolarlık yatırım ile ABD Hazine tahvillerinin en büyük yabancı yatırımcısı konumunda olan Japonya, ikinci sırada yer alan Çin gibi ticari gerilimlerle boğuşuyor.

KATO’YA GÖRE MÜZAKERELER “YAPICI”

Devlet televizyonu NHK’nin haberine göre müzakerelerden sorumlu Japon hükümet yetkilisi Akazawa Ryosei, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair açıklamalarda bulundu.

Akazawa, görüşmenin “yapıcı” bir şekilde geçtiğini belirterek, gelecek ay içerisinde ticari anlaşmaya varılabilmesi için görüşmelerin olumlu ilerlemesini umut ettiğini dile getirdi.

Japonya’nın tarife konusundaki hassasiyetini vurguladığını belirten Akazawa, ABD’ye bu tarifeleri gözden geçirme çağrısında bulunduğunu ifade etti.

Akazawa, ayrıca, tarifeler konusunda gelecek görüşmenin ayın ilerleyen zamanlarında gerçekleşmesini beklediklerini aktardı.

Related Posts

Türkiye’nin ham çelik üretimi düştü

Türkiye’nin ham çelik üretimi bu yılın ocak-mart döneminde 9,3 milyon ton oldu.

Karşılıksız çekler ikiye katlandı

Karşılıksız çek adedi nisanda artı gösterdi. Açıklanan verilere göre karşılıksız çek adedi son 4 ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Apple Çin’den tamamen çekiliyor mu? Tim Cook iPhone’lar için yeni ülkeyi açıkladı!

Trump döneminin ticaret baskıları sonrası yönünü çizen Apple, ABD’de satılacak iPhone’ların çoğunu artık Hindistan’da üreteceğini duyurdu. CEO Tim Cook, Çin’in üretimdeki rolünü koruyacağını vurgularken, Apple’ın Vietnam ve ABD’deki yatırımlarını da hızlandıracağını açıkladı.

Yeni bir kriz yaklaşıyor: Sadece iki haftalık stok kaldı

ABD ile Çin arasında tırmanan ticaret savaşı, küresel deniz taşımacılığını tehdit ediyor. Sefer iptalleri 80’i aşarken, Türk lojistik sektörü pandemi benzeri bir konteyner krizi uyarısı yapıyor. Türkiye’nin yalnız 3 haftalık stoku kaldı.

Musk tahtına veda mı ediyor? İddialara yanıt gecikmedi

Tesla TSLA.O Başkanı Robyn Denholm, Perşembe günü Wall Street Journal’ın, yönetim kurulu üyelerinin CEO Elon Musk’ın yerine yeni bir yedek bulmak için yönetici arama şirketlerine ulaştığına dair haberini yalanladı .

Sektör temsilcileri artırılan “Yarısı Bizden” kampanyası desteğini değerlendirdi

Yarısı Bizden kampanyası kapsamında artırılan desteklerin İstanbul’da kentsel dönüşümü hızlandıracağını belirten sektör temsilcileri, vatandaşlara bu desteklerden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir