İstanbul’un trafiği kar yağışını etkiliyormuş

İstanbul, En Yoğun Trafikli Şehirler Listesinde Zirveye Oturdu

ABD merkezli bir yazılım şirketinin 2024 yılı raporuna göre İstanbul, dünya genelinde en yoğun trafiğe sahip şehir olarak New York’u geride bıraktı.

Kentte her geçen gün artan motorlu taşıt sayısı, trafik sıkışıklığına neden olurken hava kalitesini de olumsuz etkiliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, İstanbul’da kayıtlı araç sayısı 6 milyona yaklaşmış durumda. Bu durum, şehirdeki trafik sorununun boyutunu daha da artırıyor.

“İstanbul’da Trafik, Hem Sağlığı Hem Çevreyi Tehdit Ediyor”

Prof. Dr. Toros, yaptığı açıklamada, İstanbul’daki durumun ciddiyetini vurgulayarak, “İstanbul’da kişiler planladıkları yolu yarım saatte değil, 1-2 saatte tamamlayabiliyorlar. Araçların aşırı dur-kalk yapması atmosfere salınan kirletici maddelerin miktarını artırıyor. Bu durum hem insan sağlığını olumsuz etkiliyor hem de çevreyi kirletiyor.” şeklinde konuştu.

“Hava Kirliliği, İnsan Sağlığını Tehdit Ediyor”

Toros, motorlu taşıtların neden olduğu hava kirliliğinin solunmasıyla birlikte birçok sağlık sorununu da beraberinde getirdiğini belirtti. Dünya Sağlık Örgütü’nün yaptığı çalışmalara göre, her yıl 7 milyondan fazla insanın hava kirliliğine bağlı olarak hayatını kaybettiği ifade ediliyor.

İstanbul’daki araç sayısının artması, hem bireylerin sağlığını tehdit ediyor hem de küresel iklim değişikliğini hızlandırıyor.

“İstanbul’da Hava Kirliliği, Kar Yağışını Etkileyebiliyor”

İstanbul’da arazi kullanımının değişmesi ve araç trafiğinin yoğunluğu, havanın kimyasal yapısını bozarak dolaylı olarak kar yağışını etkileyebiliyor. Araçlardan çıkan kirletici gazlar, atmosferin kimyasal dengesini bozarak olumsuz etkiler yaratıyor.

Şehirlerde arazi yapısının değişmesi, güneş ışınlarının yeryüzünde daha fazla tutulmasına neden oluyor ve bu da “şehir ısı adası” oluşumuna yol açıyor. Bu durum, kar yağışını etkileyerek yağmur şeklinde yağmasına neden olabiliyor.

 

Related Posts

Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı tutuklandı: CHP’li Gökan Zeybek seçim sonuçları ile tepki gösterdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı’nın tutuklanmasına, “Milletimiz sandık günü geldiğinde iradesine dokunanlara dersini verecek” diyerek tepki gösterdi.

Kararmış SÖZCÜ TV ekranında bugün! 6. Gün

İyi Partili Buğra Kavuncu, Serap Belovacıklı’nın sorularını yanıtladı, Damla Doğan Tuncel, güvenlik uzmanı Burak Yıldırım’la konuştu.

‘5 bin mağdurun evini teslim edeceğim

“Kooperatif meselesinde hem tapusunu, arsasını verenler hem de kooperatife üye olanlar mağdur. Üzerimize düşeni yaparak hak sahiplerine evlerini vereceğiz”

‘Savunma görevimi yapınca tutuklandım’

Avukatlık mesleğini yapmaktan tutuklanan Mehmet Pehlivan, “Hiç yapmadığım para transferi nedeniyle suçlanıyorum” dedi.

Grok Avrupa’da karakolluk

Türkiye’de küfürlü cevapları tartışılan yapay zeka robotu Grok, Avrupa ülkelerinde benzer yorumları nedeniyle AB’nin de gündeminde. Polonya, Grok hakkında soruşturma talep etti. Çok sayıda Avrupa ülkesi ise kısıtlamalar üzerinde çalışıyor.

Muharrem İnce’den ‘silah bırakma’ çıkışı! ‘Tiyatro’ dedi, tepki gösterdi: ‘İnandırıcı değil’

Terör örgütü PKK’nin bu sabah sembolik olarak silah bırakmasına, geçen günlerde CHP’ye geri dönen Muharrem İnce’den sert tepki geldi. “Yaşadığımız ikinci Habur olayıdır” diyen İnce, “30 teröristi bir alana toplayıp, üç beş silahı yakma görüntüsü inandırıcı değildir” ifadesini kullandı.