FKÖ: 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana İsrail’in işlediği suçların bir benzeri olmadı

Filistin Kurtuluş Örgütü Üyesinden İsrail’e Sert Eleştiri

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Konseyi Üyesi Ahmed Mecdelani, İsrail’in Gazze Şeridi’nde işlediği suçları tarihte görülmüş en büyük suçlar olarak nitelendirdi.

Mecdelani, Filistin devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’ndeki olayları değerlendirdi ve İsrail’in Kemal Advan Hastanesi’ne yaptığı saldırıyı kınadı.

Filistinli yetkili, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki hastanenin yakılmasını “uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler örgütü için bir utanç” olarak değerlendirdi ve İsrail’in bu saldırılarıyla masum insanların yaşamını tehlikeye attığını belirtti.

27 Aralık’ta yaşanan olayda, İsrail ordusu Kemal Advan Hastanesi’nin bazı bölümlerini ateşe vermiş ve binlerce kişinin hayatını riske atmıştı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisi verildi. Enkaz altında halen binlerce insanın olduğu belirtilirken, sivil altyapının da hedef alındığı vurgulandı. (AA)

Related Posts

İsrail Gazze’deki Avde Hastanesi’nin ilaç deposunu vurdu

İsrail güçlerinin Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Avde Hastanesi’nin ilaç deposunu hedef aldığı ve çıkan yangının hala sürdüğü bildirildi.

Bir devrin sonu: Trafik ışıkları değişti

Almanya’nın Schleswig bölgesinde, turistlerin ilgisini çekmek için trafik ışıklarında değişiklik yapıldı. Haithabu Viking Müzesi çevresindeki yollarda devreye giren temalı trafik lambaları, sosyal medyada büyük ilgi görerek beğeni topladı.

“6 yaşındaki çocuk evlenebilir” diyen Nurettin Yıldız’a İl Milli Eğitim Müdürü ve müftüden plaket!

Çocuk evliliklerini meşrulaştıran açıklamalarıyla büyük tepki çeken İlahiyatçı Nurettin Yıldız, Karaman’da konferans verdi. Yıldız’a konferansın ardından Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ve İl Müftüsü Faruk Gürbüz plaket verdi. Yıldız, geçtiğimiz günlerde de Boğaziçi’nde konferans verdiği sırada üniversite öğrencilerinin protestosuyla karşılaşmıştı.

İmamoğlu için toplanan imza sayısı belli oldu

CHP’nin “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitinglerinin altıncısı Pendik’te yapıldı. CHP lideri Özel, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu için toplanan imza sayısını açıkladı.

İsmail Kılıçarslan’dan Linet’e kalkan olan Naci Bostancı’ya tepki: Kimse bize ‘kabileci’ demeye cüret edemez

Yeni Şafak Yazarı İsmail Kılıçarslan, İsrailli şarkıcı Linet’in konserinin iptal edilmesine tepki gösteren AK Parti eski Milletvekili Naci Bostancı’yı ve kendilerine yönelik sarf ettiği ‘kabileci’ sözlerine sert çıktı. “Çünkü bize ‘antisemit’ diyebilecek cesareti yok; o kadar korkak ki” diyen Kılıçarslan, “Sana mı kaldı? Siyonist öfkeye karşı öfkeyi savunmak AK Parti’nin eski grup başkan vekiline düşmedi.” diye konuştu. “Gazze için bir tweetin, açıklaman, yazın bile yok.” diyen Kılıçarslan, “Bizi bu davadan Naci Bostancı bile vazgeçiremez. Belki biri sesimizi duyar da şu adamı görevden alır” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da casuslar savaşı… 7 Çinli gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün ortak operasyonuyla, sahte baz istasyonu kurarak kamu görevlileri ve Uygur Türklerini hedef alan bir casusluk ağı deşifre edildi.