‘Erdoğan’ın iftarına katıldım’ dedi: Serbest bırakıldı

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasına karşı düzenlenen gösterilerde gözaltına alınan 8 gencin, “Cumhurbaşkanına hakaret” ve “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş” suçlamalarıyla hakim karşısına çıktığını duyurmuştu.

Hakimlik, sadece Sabancı Üniversitesi’nde okuyan ve avukatının “Müvekkilin babası, ülkemiz için milli firkateynleri üreten firmalardan birisinin CEO’sudur. Babasının Cumhurbaşkanı ile çekilmiş fotoğrafı vardır. O gün oraya yüz bin kişi gitmişti, ancak yüz bin kişi burada değil, keşke gitmeseydi” şeklindeki savunma yaptığı 24 yaşındaki gencin adli kontrol şartıyla tahliye edilmesine karar vermişti. Diğer 7 genç ise tutuklanmıştı.

Başka bir dosyada da benzer bir durumun yaşandığı ortaya çıktı.

Gözaltına alınan 19 genç, 25 Mart’ta 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde “kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş” suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

17 genç hakkında tutuklama kararı çıkarken, sadece 2 genç için tahliye kararı çıktı.

18 yaşındaki öğrenci, protesto amacıyla Saraçhane’ye gitmediğini ve polislerden kaçmadığını belirterek serbest bırakılmasını talep etti.

Öğrencinin avukatı ise savunmasında şu ifadeleri kullandı:

-Müvekkilim maske takmamıştır. Kendisi dışarıdadır, eylemin içinde değildir ve hiçbir olaya karışmamıştır.

-Üniversite öğrencisidir, bir hafta önce sayın Cumhurbaşkanımızın yemeğine katılmıştır. Sadece izlemek için gitmiştir, herhangi bir olaya karışmamıştır. Sabit bir ikametgahı vardır, kaçma şüphesi yoktur ve deliller toplanmıştır.

-Delilleri karartma şüphesi bulunmamaktadır. Tüm bu nedenlerle, müvekkilimin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını, mahkeme aksi kanaatteyse adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ederiz.

SADECE İKİ GENÇ ADLİ KONTROLLE TAHLİYE EDİLDİ

Tahliyesine karar verilen diğer gencin avukatları da mahkemeye darp raporlarını sundu. Hakimliğin kararında şu ifadelere yer verildi:

-Şüphelilerin üzerine atılı suçu işledikleri iddiasıyla tutuklanmaları istemiyle hakimliğimize sevk edilmişlerdir.

-Ancak, şüphelilerin savunması ve dosya kapsamı dikkate alındığında, tutuklama tedbirinin bu aşamada orantılı olmayacağına ve tutuklamadan elde edilecek faydanın adli kontrol hükümleri ile de sağlanabileceğine kanaat getirilmiştir.

-Bu nedenle, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tutuklama talebinin reddine, şüphelinin başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü olmaması halinde derhal serbest bırakılmasına, ayrıca şüphelinin CMK’nın 109-110 maddeleri uyarınca adli kontrol altına alınmasına karar verilmiştir.

Related Posts

İsrail Yemen’i vurdu! Netanyahu’dan suikast tehdidi

İsrail savaş uçakları, Yemen’in batısındaki Hudeyde ve Es-Salif limanlarını vurdu.

Dünya Bankası Suriye’deki faaliyetlerine yeniden başlıyor

Dünya Bankası’nın Suriye’deki faaliyetleri ülkede 2011’de çıkan iç savaşın ardından durdurulmuştu. Durdurma kararı ülkenin bankadan, kalkınma kredileri, hibe ve teknik danışmanlık gibi yardımları almasını engellemişti. Eski Başkan Beşar Esad’ın geçen …

Para değil, altın değil, lüks telefon değil… Dilencinin üzerinden çıkana herkes çok şaşırdı

Sokakta dilencilik yapan bazı kişilerin üzerinden çıkan yüksek miktarda Türk Lirası, lüks telefon, altın gibi ürünler sık sık haberlere konu olurken İBB Zabıta ekiplerinin Küçükçekmece’de dilencilik yapan bir kişinin üzerinden GPS cihazı bulması şaşkınlığa neden oldu.

İYİ Parti’den MHP’nin kurucusu Türkeş’in gömütü için yasa teklifi: ‘Anıt mezar statüsü verilsin!’

İYİ Parti, Alparslan Türkeş’in gömütüne “anıt mezar” statüsü kazandırılması için Meclis’e yasa teklifi sunacak. İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, “Rahmetli başbuğumuzun kabri işgal altındadır, bu izole tavır büyük bir ihanettir” dedi.

Bakan Fidan’dan önemli açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Antalya’da NATO Dışişleri Bakanları Zirvesi’nde konuşuyor.

Husumetlisine kurşun yağdırdığını sanıp başkasını vurdu

Sultangazi’de, kasklı kişi iş yeri önünde gördüğü husumetlisine kurşun yağdırdı. Saldırganın husumetli olduğu kişinin yanındaki kişi yaralanırken, şüpheli koşarak kaçtı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.