Çin’i bekleyen büyük tehlike: Trump’ın vergi kararı sonrası ortaya çıktı

Çin ve ABD Arasındaki Ticaret Savaşı Yükseliyor: İşte Son Durum!

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı, Trump’ın 2. dönem başkanlığıyla birlikte yeni bir boyuta ulaştı. Trump, gümrük vergilerini yüzde 145’e yükselterek radikal bir karar aldı. Bu karar, özellikle ABD ve küresel piyasaları derinden sarsarken, Pekin yönetimi de misilleme olarak ABD mallarına yüzde 125’e varan gümrük vergisi uyguladı.

ABD’nin gümrük vergilerini artırma kararının ardından Çin’i bekleyen büyük tehlikeler ortaya çıkmaya başladı. Uzmanlar, özellikle ihracata odaklanan bazı Çinli şirketlerin kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtiyor. Pekin’in ABD’ye yönelik vergi hamlesinin ise geçici bir çözüm olduğu ve uzun vadede fayda sağlamayabileceği endişesi taşınıyor.

Çin’in karşı karşıya kaldığı büyük tehlikenin ekonomide ciddi etkiler yaratacağı öngörülüyor. Analistler, ABD’nin vergi artışıyla birlikte Çin’e mal ve hizmet arzında yaşanacak artışın fiyatları düşüreceğini ve bu durumun deflasyona yol açabileceğini düşünüyor.

Önde gelen Çinli şirketlerden JD.com ve Tencent gibi devler, küçük ihracatçılara yönelik indirimler yaparak fiyatları rekabetçi hale getirdi. Bazı e-ticaret şirketleri ise ABD’ye yönelik ürünlerde ciddi indirimler uygulayarak rekabeti kızıştırdı.

Morgan Stanley’deki ekonomistler, ticaret savaşının ihracat siparişlerini azaltırken, Çin’in toptan fiyatlarında deflasyon riskinin arttığını belirtiyor. Önümüzdeki dönemde toptan fiyatların %2,8’e kadar yükselebileceği tahmin ediliyor.

Çin’de tüketici fiyat endeksinde yaşanan düşüş, üretici fiyat endeksinde de kendini gösterdi. Üretici fiyat endeksi bir yıl öncesine göre %2,5 gerileyerek dört ayın en büyük düşüşünü kaydetti.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı ceza yağdırdı, Rekabet Kurumu onu da geçti! Firmalar milyarlar ödedi!

Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu’nun denetimler sonucu kaç gerçek kişi ve tüzel kişiye ceza ne kadar ceza kestiği belli oldu. Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının ilk 4 ayı olan Ocak-Nisan döneminde gerçekleştirdiği piyasa denetimlerde yaklaşık 200 bin …

’65 milyon ziyaretçi ve 64 milyar dolar gelir hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum’

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye Otelciler Birliği’nin 25’inci Genel Kurul Toplantısında konuştu. Bakan Ersoy “2025 yılında ise turizm hedeflerimizi 65 milyon ziyaretçi ve 64 milyar dolar gelir olarak ilan ettik ve hep birlikte doğru adımları atarak hedefimize ulaşacağız” dedi.

AB’den Rus gazına veto

Avrupa Birliği 2027 yılı sonuna kadar Rus gazı ithalatını yasaklayacak tedbirleri de içeren yasa teklifine hazırlanıyor

Türkiye’nin en dolarize illeri belli oldu: İlk beşte hangi şehirler var?

Türkiye’nin en dolarize illeri belli oldu: İlk beşte hangi şehirler var?

Brent petrol fiyatlarında sert düşüş

Brent petrol fiyatı 60 doların altına indi. Varili uluslararası piyasalarda 59,42 dolardan işlem görüyor.

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Dolar ve Euro haftaya nasıl başladı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir