ABD’de Trump yönetiminden federal kurumlara ‘cinsiyet’ talimatı

ABD’de Donald Trump yönetimi, “erkek ve kadın olarak sadece iki cins vardır” şeklindeki resmi politikasının bir uzantısı olarak federal çalışanlara gönderdiği yönergede, çalışanların e-posta imzalarında kullandıkları ve “cinsiyet farklılığına” atıf yapan tüm zamirlerin mesai bitimine kadar kaldırılmasını istedi.

Amerikan ABC News kanalında yer alan habere göre Trump yönetimi, hükümetteki “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık” uygulamalarını kaldırmaya devam ediyor.

YÖNETİMDEN KURUMLARA TALİMAT

Habere göre birçok federal kurum, bugün çalışanlarına gönderdiği yönergeyle, mesai bitimine kadar e-postalarında kullandıkları cinsiyet belirten tüm zamirleri kaldırmaları talimatını verdi.

Buna göre çalışanlar, e-posta imzalarında kullandıkları erkekler için “o/onun” (he/him), kadınlar için “o/onun” (she/her), erkek ve kadın dışındaki diğer cinsiyet tanımlamalarına atıfla “onlar/onların” (they/them) şeklindeki zamirleri ve diğer tanımlamaları kullanamayacak.

Böylelikle Trump yönetimi, ABD’de özellikle trans ve eşcinsel bireylerin kullandığı ya da bu kişilerin tercihine saygı duyulduğuna atıfla kullanılan zamirlerin federal kurumlarda kullanımına son vermiş olacak.

Related Posts

Türkiye’nin konuştuğu skandalda son nokta! Torbacıyı narkotik başkomiseri yapmışlar

2024 yılında ilk kez konuşulmaya başlanan ancak geçtiğimiz günlerde “Sahte diploma çetesi” olarak Türkiye gündemine oturan çeteyle ilgili çarpıcı gerçekler ortaya çıktı.

Brezilya eski Devlet Başkanı Bolsonaro’ya ev hapsi

  Brezilya Yüksek Mahkemesi, “darbe girişimi” suçlamasıyla yargılanan eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro’nun ev hapsi cezasına çarptırılmasına karar verdi. Brezilya’nın eski Devlet Başkanı Bolsonaro’nun yargılandığı davada gelişmeler yaşandı …

Fenerbahçe Beko, Khem Birch’ün Sözleşmesini Uzattı

Fenerbahçe Beko, Khem Birch’ün sözleşmesini 2025-2026 sezonuna kadar uzattı.

Gagavuzya’dan uyarı: ‘Moldova haritadan silinebilir’

Moldova’nın otonom bölgesi Gagavuzya’nın liderinin başdanışmanı, Eylül ayındaki seçimden sonra Batı yanlısı hükûmetin iktidarda kalması durumunda, Moldova’nın haritadan silineceğini savundu.

Sahte plaka ile yakalanmıştı koordinatör yapıldı

Hakkında, evrakta sahtecilik suçundan Çankırı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulan Hüseyin Erdoğan Haber Koordinatörü yapıldı.

CHP’den DMM’nin ‘diploma’ açıklamasına tepki: Resmi belgede sahtecilik yapan bu kişiler neden hala sorgulanmıyor?

CHP’den DMM’nin ‘diploma’ açıklamasına tepki: Resmi belgede sahtecilik yapan bu kişiler neden hala sorgulanmıyor?