Dijital Risklerden Korunma Eğitimi’nden 39 bin 920 kişi yararlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocukları Dijital Risklere Karşı Koruyor

Çocukların dijital ortamdaki olumsuz içeriklerden korunması için hayata geçmesi planlanan sosyal medya düzenlemesi için hazırlıklar devam ederken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocukların, ailelerin ve toplumun dijital risklere karşı farkındalığını artırmak için önemli adımlar atmaktadır.

Bakanlık, kamu kurumları, üniversiteler, ve STK’lar gibi çeşitli paydaşlarla işbirliği yaparak, özel kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü çalışanları ve çocukların ailelerine dijital içeriklerdeki risklere karşı eğitimler sunmaktadır.

Bugüne kadar “medya kavramı”, “yeni medya araçları”, “çocuk ve dijital medya”, “dijital çağda ebeveyn olmak”, “bilişim teknolojilerinin çocuklar için fırsatları ve riskleri”, “çocukları bilişim teknolojilerinin risklerinden korumak için aileler tarafından dikkat edilmesi gereken hususlar”, “önerilen web ve ihbar adresleri”, “dijital oyunlar için kullanılan sınıflandırma sistemi” konularında verilen eğitimlerden 39 bin 920 kişi faydalanmıştır.

Ayrıca, Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı kapsamında, 2024-2028 yıllarını içeren dönemde ailelere medya okuryazarlığı, bilinçli medya kullanımı, dijital ebeveynlik, siber zorbalık, dijital suçlar gibi konularda eğitimler verilecektir.

Bunun yanı sıra ilköğretim ve lise öğrencilerine yönelik teknoloji kullanımı konusunda dijital okuryazarlık eğitim programları yaygınlaştırılacak ve gençlerin teknoloji ve medya alanında fırsatlarından faydalanmaları teşvik edilecektir.

Bakanlık ayrıca, zararlı içeriklerin bildirilmesi için Çocuk için Dost Uygulamalar (DUY) web sitesi ve ihbar hattını oluşturmuş ve bugüne kadar 2 bin 432 içerik hakkında işlem gerçekleştirmiştir.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Yapay zeka bu kişileri işsiz bıraktı

Yapay zekanın iş gücü üzerindeki etkisi giderek daha somut hale geliyor… İngiltere merkezli The Times gazetesinin aktardığına göre Kasım 2022’de ChatGPT’nin piyasaya sürülmesinden bu yana giriş seviyesi iş ilanları yaklaşık yüzde 32 oranında azaldı.

Milli motosikletçi Deniz Öncü Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın Hollanda’da düzenlenen 10. ayağını tamamlayamadı. Drenthe bölgesindeki 4,5 kilometrelik TT Assen Pisti’ndeki yarış, 22 tur üzerinden yapıldı.

Tesla’nın sürücüsüz taksi uygulaması Teksas’ta başladı

ABD’li iş insanı Elon Musk’ın Üst Yöneticisi (CEO) olduğu otomobil şirketi Tesla, uzun süredir beklenen sürücüsüz taksi uygulamasını Teksas’ın Austin kentinde başlattı.

Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

Yıllık 15 milyar dolarlık ihracata imza atan Türk otomotiv tedarik endüstrisi rotayı Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika pazarına kırdı. Jeopolitik riskleri azaltmayı hedeflediklerini söyleyen TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, “Özellikle Asya’da iş birliklerini artırmak ve kalitemizi bu coğrafyalara taşımak istiyoruz” dedi.

Yeni PlayStation el konsolu için önemli iddialar ve tüm detaylar

Sony’nin yeni taşınabilir el konsolunun PS5 oyunlarını düşük güç modunda çalıştırabileceği iddia ediliyor. Peki bu ne anlama geliyor?

Yapay zekâ duygu ve empati yeteneklerini geliştiriyor, uzmanlar ise uyarıyor: Konuşur, hissetmez

Uzman Pedagog Elanur Buğçe Oral, “Gerçek empati, yalnızca tepki değil, o tepkinin ardındaki varlığı hissetmektir” dedi.