CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Sert Açıklamalar
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu.
Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davası hakkında yapılan değerlendirmelerde bulundu. Özel, “Mahkeme, Akın Gürlek’in yarattığı mağduriyete geçit vermedi. Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterdi” ifadelerini kullandı.
“AKLINIZI BAŞINIZA ALIN”
İsmini vermediği bir savcıya tepki gösteren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Eğer aklını başına toplamazsan, nasıl adil kararlar verebilirsin? Sonuçta, herkesin emeği olan birçok şirkete zarar veriyorsun. Bunu yaparak kul hakkı yemeyi düşünmüyor musun? Hesap vermeye hazır olmalısın, çünkü her şeyin bir bedeli vardır. Unutma, bir gün her şey ortaya çıkabilir ve yaptıklarının hesabını vermek zorunda kalabilirsin”
“TERÖRİST OLMAKTAN KURTULDU ŞİMDİ CHP’Lİ OLMAKTAN İÇERİDE”
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tahliye edilmesine ilişkin konuşan Özel, “Ahmet Özer’in burada suçsuz yere tutuklu kaldığı ortaya çıktı. Ahmet Özer, terörle bağlantılı olmakla suçlandı, ancak artık CHP üyesi olmaktan dolayı hapsedildi” dedi.
TRT’de yayınlanan videolara da tepki gösteren Özel, “CHP’li belediyelere yapılan operasyonlarda ellerinde somut delil olmadığı için sadece görsellere başvurdular. Bu kabul edilemez bir durum” ifadelerini kullandı.
“YİNE DİPLOMAYA DÖNDÜLER”
Özel, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:
HATIRLATMA
İmamoğlu’nun davasında verilen kararlar incelendiğinde, suçlamaların detayları ortaya çıktı. İmamoğlu, terörle mücadelede görev yapmış bir kişiyi hedef göstermekten beraat ederken, kamu görevlisine hakaret suçundan ceza aldı. Toplamda 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan İmamoğlu’nun davası, Türkiye gündeminde geniş yankı uyandırdı.