CHP’den AYM’ye yürürlüğü durdurma ve iptal başvuruları

CHP, AYM’ye Siber Güvenlik ve Gençlik Kanunları İçin Başvuruda Bulundu

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yönetimindeki heyet, Anayasa Mahkemesi’ne 7546 sayılı Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 7545 sayılı Siber Güvenlik Kanunu’na ilişkin başvuruda bulundu. Günaydın, söz konusu kanunlardaki belirli düzenlemelerin durdurulmasını ve iptalini talep eden dilekçelerini sundu ve basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Siber Güvenlik Kanunu’nun, hakim kararı olmaksızın dijital verilerin kopyalanması, el konulması ve toplanmasını içerdiğini belirten Günaydın, bu uygulamaların geçmişte Türkiye için büyük sıkıntılar yarattığını vurguladı. Kişisel verilerin korunması, özel hayatın gizliliği ve siber güvenliğin sağlanması önemli olduğunu belirten Günaydın, hukukun üstünlüğünü vurgulayarak hakim kararı olmadan bu tür verilere müdahalenin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Ayrıca Günaydın, Gençlik ve Spor Hizmetleri Kanunu’na yönelik itirazlarıyla ilgili olarak, performans primlerinin kesilmesini Anayasa’ya aykırı bulduklarını belirtti. Özel teşebbüs hürriyetine aykırılık teşkil eden düzenlemelerin iptalini talep ettiklerini söyleyen Günaydın, CHP’nin anayasal düzen ve hukukun devamlılığı konusunda önemli bir kamu hizmeti sunduğunu vurguladı.

Related Posts

Özgür Özel KESK ve Eğitim-Sen Heyetini Kabul Etti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, KESK ve Eğitim-Sen temsilcilerini CHP Genel Merkezi’nde kabul etti.

Ovalıbağ FK, Major Futbol Ligi’nde İddialı!

Ovalıbağ FK, İstanbul’da düzenlenen prestijli turnuvada Niğde’yi temsil ederek başarı peşinde.

Ekstrem Sporcu Felix Baumgartner İtalya’da Hayatını Kaybetti

Uzaydan serbest atlayış rekoru kıran Avusturyalı ekstrem sporcu Felix Baumgartner, İtalya’da motorlu yamaç paraşütü kazasında hayatını kaybetti. Olay, Adriyatik kıyısındaki Fermo kentinde meydana geldi.

Vali Turan Kuran Kursu Öğrencileriyle Buluştu

Kırklareli Valisi Uğur Turan, Kuran kursu öğrencileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Tatar: Kıbrıs’ta iki devletle işbirliği şart

Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs’ta iki devletin işbirliğiyle ilerleme sağlanabileceğini vurguladı.

Ekrem İmamoğlu’nun ‘Akın Gürlek’ davasını takip etmişti: CHP lideri Özgür Özel Silivri’den seslendi

Son dakika haberi… Sabah saatlerinde Ekrem İmamoğlu’nun ‘Akın Gürlek’ davasını takip eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel Silivri’de gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. İmamoğlu hakkında verilen karara ilişkin konuşan Özel, “Bugün mahkeme Akın Gürlek’in kendi kendine yarattığı bir mağduriyete geçit vermedi. Bir siyasi yasak meselesinin çıkmamış olması benim için olumlu” ifadelerini kullandı. Özel ayrıca gündeme ilişkin tartışmalara da değindi.