Dışişleri Bakanı Hakan Fidan GYMNICH aile fotoğrafına katıldı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na Katıldı

Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılarak önemli bir rol üstlendi. Toplantının marjında çekilen aile fotoğrafında da yer alan Bakan Fidan, Türkiye’nin dış politika stratejilerini AB yetkilileriyle paylaştı.

Toplantı Gündemi ve Türkiye’nin Beklentileri

Varşova’daki toplantı, Türkiye ile AB arasındaki diyaloğun güçlendirilmesi ve ikili ilişkilerde somut adımların atılması açısından oldukça önemliydi. Bakan Fidan, toplantıda NATO ve AB arasındaki stratejik iş birliğinin Avrupa’nın güvenliği için kaçınılmaz olduğunu vurgulayarak Türkiye ve AB’nin hibrit tehditlere karşı iş birliğini artırması gerektiğini belirtti. Terörün uluslararası güvenliği tehdit ettiğine dikkat çeken Fidan, Türkiye’nin terörle mücadelesindeki çabalarının bölgenin istikrarına da katkı sağladığını ve bu nedenle müttefiklerinden destek beklediğini ifade etti.

Vize ve Gümrük Birliği Önemseniyor

Bakan Fidan ayrıca Avrupa’nın savunma sanayii kapasitesinin geliştirilmesine yönelik AB girişimlerine destek verirken, Türkiye’nin savunma sanayii altyapısının değerini vurguladı. Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin sürdürülebilir ve öngörülebilir olması için yapısal adımlar atılması gerektiğine işaret eden Fidan, Gümrük Birliği’nin modernize edilmesi ve vize konularının da öncelikler arasında yer alması gerektiğini belirtti.

Related Posts

Pervin Buldan: Bir iki gün içinde PKK kongresinin kararlarını bekliyoruz

DEM Parti milletvekili ve İmralı Heyeti üyesi terör örgütü PKK’nın kongre kararlarının bir-iki gün içinde açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Başkonsolos FETÖ iddiasıyla görevden alınınca firar etti

Dışişleri’nin liyakatli personelini ‘monşerler’ diye eleştiren AKP iktidarının atadığı başkonsoloslar Almanya ile krize neden oldu. Daha önce parti teşkilatından gelen isimleri dış temsilciliklerde görevlendirmesi tepki çeken AKP, Türkiye’nin Münster …

AKP’li belediyenin 539 milyonluk araç ihalesi tartışması büyüyor: Soruşturma derinleşiyor

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Akın, AKP’li Elazığ Belediyesi’nin 3 yıllık olan ve 539 milyonluk araç kiralama ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akın, Elazığ Belediyesi’nin 82 adet temizlik aracını mevzuata aykırı ve fahiş bedellerle kiralamasıyla ilgili olarak, belgeleriyle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve kamuoyunu kanıtlarla bilgilendirdiklerini belirtti.

Canlı yayında yere yığıldı! Cümlesini tamamlayamadan fenalaştı

Amerikalı siyaset analizcisi Camryn Kinsey, “Fox News at Night” adlı programda aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kinsey cümlesini tamamlayamadan bilincini kaybederek bayıldı

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Takside 4 düzensiz göçmen yakalandı

Sakarya’da bir takside yurda yasa dışı yollarla girdiği belirlenen 4 düzensiz göçmen yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir