İstanbul’un kentsel dönüşüm çıkmazı

Kentsel Dönüşüm Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükçekmece’de 80 dairenin bulunduğu 33 yıllık binalar, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında kontrollü bir şekilde, kat kat yıkılacaktı ancak iş makinesinin birkaç dokunuşu ile yıkım tamamlandı.

Daire sakinlerinin kurtulması için binaların tahliye edilmeden yıkılması durumunda mucizevi bir olay gerekecekti.

6,2 büyüklüğündeki geçmiş depremde kullanılmayan bir bina dışında herhangi bir yıkım olmadı. Ancak bu durum, gelecekte meydana gelebilecek daha büyük bir depremde benzer bir durumun yaşanmayacağı anlamına gelmez.

Olası bir deprem tehlikesi devam ederken, 1,5 milyon binanın risk altında olduğu göz önünde bulundurulduğunda, özellikle bu tür binalarda yaşayan insanların endişeleri artıyor.

Deprem korkusu nedeniyle vatandaşlar evlerine dönemiyor, günleri parklarda ve bahçelerde geçiriyorlar.

Kentsel Dönüşüm Sorunu

Yaşanan bu durumlar göz önünde bulundurulduğunda, kentsel dönüşümün daha çok gerçekleştirilememesi gündeme geliyor.

Çeşitli sebeplerle eski binalar yıkılamıyor. Bunun en büyük sebebi ise ekonomik faktörler. Bu iş için herkesin bütçesi yeterli değil.

Kentsel dönüşüm için apartman sakinlerinin öncelikle anlaşması gerekiyor. İlk adım ise binaların teknik açıdan incelenerek sağlamlık durumunun belirlenmesi olmalıdır.

Devlet ve belediye tarafından sunulan desteklerin titizlikle incelenmesi gerektiği vurgulanıyor.

157 Bin Bağımsız Proje

Çevre Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanı Hakkı Alp, ilçede toplamda 365 projenin içerisinde 157 bin bağımsız birimin projelendirme ve yapım çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Riskli binaların tespit edildiği ve 51 bin konutun inşaat sürecinin devam ettiği bilgisini paylaşan Alp, 208 bin konut ve iş yerinin projelerinin halen devam ettiğini belirtti. Ayrıca, “Yarısı Bizden” kampanyası kapsamında İstanbul’da 21 bin bağımsız bölümün mali destekle dönüştürüldüğünü sözlerine ekledi.

Related Posts

Radar verileri sızdı… İran İsrail’de 5 üssü vurmuş

İngiltere merkezli The Telegraph gazetesi, Oregon State Üniversitesi tarafından sağlanan radar verilerine dayandırdığı haberinde, 12 gün süren İsrail-İran savaşı sırasında İran’ın İsrail topraklarındaki 5 askeri üssü vurduğunu yazdı.

Oğlu sandığı telefon dolandırıcısına 672 bin liralık birikimini kaptırdı

Bursa’da F.B. (75) isimli kadını ev telefonundan arayarak, kendisini oğlu gibi tanıtıp, 672 bin lira değerinde para ve altınlarını dolandıran U.E. (35) tutuklandı.

Şanlıurfa’da motosiklet kazasında öğretmen hayatını kaybetti

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, 38 yaşındaki öğretmen Osman Nigiz yaşamını yitirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya yolcusu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen 6-7 Temmuz’daki BRICS Zirvesi’ne katılacak. Fidan’ın zirvede Gazze, yapay zeka, iklim krizi ve adil ticaret gibi başlıklarda Türkiye’nin görüşlerini aktarması bekleniyor.

Tavuk tesisinde gaz sızıntısı: 11 işçi hastaneye kaldırıldı

Bolu’da bir tavuk tesisinde hidrojen sülfürik gazı sızıntısı sonucu 11 işçi hastaneye kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Bakırhan’dan CHP’li belediyelere operasyona ‘çözüm süreci’ vurgulu tepki: Süreç, tartışılır hale getiriliyor

Bakırhan’dan CHP’li belediyelere operasyona ‘çözüm süreci’ vurgulu tepki: Süreç, tartışılır hale getiriliyor