Bebeğini klozete atan Rus kadının vahşetini savcı anlattı

Antalya Havalimanı‘ndaki engelli tuvaletinde, 13 Ekim 2024’te temizlik görevlisi tarafından klozet içinde yeni doğmuş bir bebek bulundu.

Güvenlik kameraları ve incelemeler sonucunda, bebeğin Rusya vatandaşı Ekaterina Burnazkina tarafından terk edildiği belirlendi.

Burnazkina’nın, annesi Elena Burnazkina ile birlikte hızla pasaport kontrolüne giderek ülkeden çıkış işlemlerini yaptırdığı tespit edildi.

Moskova‘ya gitmeye hazırlanan anne ve kızı, Antalya Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından havalimanında yakalandı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından bebek hastaneye kaldırıldı.

Ekaterina Burnazkina da sağlık kontrolü için başka bir hastaneye sevk edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

ADLİ KONTROLLE SERBEST

Ekaterina Burnazkina, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla tutuklandı. Elena Burnazkina da cezaevine gönderildi ancak ilk duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ekaterina Burnazkina, önceki savunmasını yineleyerek doğum yaptığını polis uyarısıyla fark ettiğini söyledi. Doğumdan birkaç gün önce Alanya’daki bir kliniğe gıda zehirlenmesi şüphesiyle başvurduğunu belirtti.

Duruşmada tanık olarak dinlenen kliniğin doktoru A.Y. şöyle konuştu:

“Alanya’da özel muayenehanem vardı. Ekaterina 12 Ekim’de bize başvurdu. Bulantı, kusma ve karın ağrısı şikayetiyle kliniğe geldi. Kan tetkiki yapıldı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu. Biz de gebelik testi yapılmamakta, ultrason cihazı yok. Sanık bana gebe olmadığını söyledi. Yaptığımız tetkikte enfeksiyon değeri yüksek çıkmıştı. Gebelikten de şüphelenmediğimiz için herhangi bir test yapmadık. Rahatsızlığı gebelikle aynı bulguları içerdiği için gebelik durumunu baskılamış olabilir. Elle muayene yaptığım halde karında bir hareketlilik hissetmedim. Bağırsak hareketliliği olarak hissettik. Kilolu görünüyordu, hamile olduğunu fark etmedim”

SAVCI VAHŞETİ TEK TEK ANLATTI

Duruşma savcısı, yenidoğan bebeğin göbek kordonu bağlanmaksızın, soğuktan ve klozetteki sudan etkilenmesini önleyecek hiçbir tedbir alınmadan, çıplak ve ayaklarının suyun içinde olduğunu kaydederek, savunma sistemi son derece zayıf olan yenidoğan bebeği, en kötü hijyen koşullarına sahip klozet içerisine bırakan sanığın, fiili bilerek ve isteyerek yaptığının belirlendiğini ifade etti.

Mütalaayı açıklayan savcılık, sanık Elena Burnazkina’nın beraatini, bebeğini klozette doğurduktan sonra orada bırakan sanık Ekaterina Burnazkina’nın ‘Nitelikli öldürmeye teşebbüs’ suçundan cezalandırılması talep etti.

“KIZIMI ALMAK İSTİYORUM”

Mütalaayı kabul etmeyen ve devlet korumasına alınan bebeğini isteyen Ekaterina Burnazkina şunu dedi:

“Bu suçu kabul etmiyorum. Kızımı almak istiyorum”

Related Posts

Erkan Değişmez’e Jübile İsteği

Bodrum FK taraftarları, futbolu bırakan Erkan Değişmez için jübile organizasyonu talep etti.

Aleyna Tilki’den şaşırtan itiraf: Bir anda evlenip çocuk doğurabilirim

Geçtiğimiz akşam Kuzey Kıbrıs’ta sahne alan Aleyna Tilki, konser sonrası aşk hayatıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. ”Sevgili nasıl yapılır bilmiyorum” diyen genç şarkıcı, ”Hiç yanımda görmediğiniz biriyle bir anda evlenip çocuk da doğurabilirim” sözleriyle şaşkınlık yarattı.

Alkollü Kadın Sürücü Kazaya Karıştı

Samsun’da alkollü kadın sürücü, önce park halindeki araca, ardından ağaca çarptı.

THY’nin İstanbul-San Francisco uçağında bir yolcu hayatını kaybetti

THY’nin İstanbul-San Francisco uçağında bir yolcu hayatını kaybetti

Mimar Sinan’ın Heykeline Zarar Verildi

Kayseri’de Mimar Sinan’ın heykeli tahrip edildi, muhtarlık onarım çalışması başlattı.

Bursa’da Orman Yangını Şiddetlendi

Bursa Gürsu’daki orman yangınında alevler 4 noktada tekrar şiddetini artırdı, müdahale sürüyor.