Trump, TikTok yasağının ertelenmesi için Yüksek Mahkemeye başvurdu

Trump, TikTok Yasaklanmasının Uygulanmasının Ötelenmesi İçin Yüksek Mahkemeye Başvurdu

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump, TikTok’un ABD’de yasaklanmasını öngören yasanın uygulanması için konulan son tarihin ertelenmesi için Yüksek Mahkemeye başvuruda bulundu. Avukatı John Sauer, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Yüksek Mahkeme başvurusunu duyurdu.

Sauer, yasanın yürürlüğe girmesinin Trump’ın göreve gelmesinden sadece bir gün önce gerçekleştiğini hatırlatarak, TikTok’un bir Amerikan firmasına satılması veya ABD’de yasaklanması kararının ertelenmesini talep ettiklerini belirtti.

John Sauer, yeni başkan olarak göreve gelecek olan Trump’ın bu konuyla ilgileneceğini ve Yüksek Mahkeme’nin daha detaylı bir şekilde inceleyerek karar alması için yasak tarihini ertelemeyi talep ettiklerini vurguladı.

Sauer, açıklamasında, “Başkan Trump, ABD’de TikTok’un yasaklanmasına karşı çıkıyor ve sorunu göreve geldikten sonra siyasi yollarla çözmeye çalışıyor.” dedi.

ABD Yüksek Mahkemesi, TikTok’un ABD’de yasaklanmasını veya bir Amerikan şirketine satılmasını öngören yasal düzenleme hakkındaki davada tarafların sözlü savunmalarını 10 Ocak’ta alacağını duyurmuştu.

Related Posts

Tarihi eser kaçakçılığına jandarma darbesi: 250 sikke, 404 obje bulundu

Mersin’de jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyon sonucunda tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen 250 sikke ve 404 obje ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.

Barrack’tan Suriye’deki İsrail müdahalesine eleştiri

ABD Büyükelçisi Barrack, İsrail’in Suriye’deki müdahalelerini eleştirerek destek vurgusu yaptı.

Muhittin Böcek’in tutukluluğuna yapılan itiraza ret

Rüşvet soruşturmasında tutuklunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

Muhittin Böcek’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi

‘Rüşvet’ soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevden alınan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi.

İstanbul’da manda kazası: Üç yaralı

İstanbul’un Arnavutköy ilçesinde başıboş bir manda trafik kazasına neden oldu. Kazada üç kişi yaralandı. Kazaya neden olan manda öldü.

70 günlük tatil kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Kimse onların tatile girmesini istemiyor çalışmalara devam etmesini bekliyordu. Ancak beklentiler boşa ç çıktı tam 70 günlük tatil kararı resmi gazetede yayınlanarak resmen başlamış oldu