Sakarya Büyükşehir vatandaşlara şifa dağıtıyor… Tıp Merkezi’nin hasta sayısı bine yükseldi

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi Günlük 1000 Hastaya Kadar Hizmet Veriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi, uzman hekim kadrosu ve kalifiye personeliyle vatandaşlara şifa dağıtıyor. Tıp Merkezi’nde göğüs hastalıkları, göz, kulak-burun-boğaz, diş, dâhiliye, ortopedi, nöroloji, beyin cerrahisi, psikoloji, diyetetik ve genel cerrahi alanlarında günde ortalama 500 hasta tedavi ediliyor. Ancak bayram tatili süresince vatandaşlar arasındaki artan hastalıklar nedeniyle bu sayı günlük 1000 hastaya kadar yükseldi.

Meşgul bir bayram tatili geçiren Tıp Merkezi, mevsimsel geçiş döneminde artan enfeksiyonlara karşı daha fazla hasta kabul etti. Merkezde 12 doktor, 2 psikolog ve 1 diyetisyen görev yapıyor ve görüntüleme, teşhis ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Ayrıca, şehir içi ve şehir dışı hasta nakli ile bebek bakım sağlık evi hizmetleri de veriliyor. Bayram süresince 118 anne ve bebek de merkezden hizmet aldı.

Uzmanlar, özellikle bahar ve yaz aylarında artan viral salgınlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtiyorlar. Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Özer, bayram dönüşü ve mevsimsel grip hastalıkları nedeniyle tatilin ilk gününde hasta sayısının 1000’e ulaştığını açıkladı. Özer, “Tıp Merkezimiz, hekimler ve uzman sağlık personeli ile hastanelerin yükünü hafifletiyor, vatandaşlarımıza yardımcı oluyor. Gelecekte de aynı özveriyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Related Posts

Uzmanı uyardı: Vücuttaki aşırı kasılmaların nedeni serebral palsi olabilir

Uzmanı uyardı: Vücuttaki aşırı kasılmaların nedeni serebral palsi olabilir

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Doğru bakım yapılmayan dolgulu dişler tekrar çürüyor

Bayındır Beşiktaş Diş Kliniği Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Hale Akduman, kötü ağız hijyeni, düzenli diş kontrollerinin aksatılması ve şekerli ya da asitli gıdaların aşırı tüketimi gibi faktörlerin dolgu yapılan dişlerin zamanla tekrar çürümesine sebep olduğunu belirtti.

Karadenizin kızları kanseri karalahanayla iyileştirecek

Bilgi Üniversitesi’nden Ayşe Nilay Seyhan ve Dilay Fatoğlu, karalahanadan elde ettikleri özütle meme kanseri hücrelerinin canlılığını yüzde 50’ye kadar düşüren jel biyomalzeme geliştirdi.

Menenjit vakaları artıyor: Bu belirtiler varsa dikkat!

Türkiye’de ve dünyada artan menenjit vakaları endişe yaratırken, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Mehmet Öztürk, önemli uyarılarda bulundu. Hatalığın grip gibi başlayıp, çok ciddi sorunlara yol açabildiğine dikkati çeken Uzm. Dr. Öztürk, “El hijyeni, kalabalık ortamlarda dikkatli davranmak ve hasta kişilerden uzak durmak önemli, ancak en güçlü korunma yöntemi aşıdır. Biz hekimler olarak bu aşıyı kuvvetle öneriyoruz” dedi.

Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik’in İhraç Kararına Kınama Geldi

Dünya Tabipleri Birliği, demokratik haklarını kullanmaları gerekçe gösterilerek kamu görevlerinden ihraç edilen Dr. Ayşe Uğurlu ve Dr. İlkay Çelik için 5 Haziran 2025 günü bir destek mesajı yayımladı, hekimleri susturmanın ifade özgürlüğünü ve çalışma hakkını ihlal ettiğine dikkat çekti.