Kızılay şube başkanına sahte imza gerekçesiyle hapis cezası

Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Metin Köroğlu Hapis Cezası Aldı!

Kızılay Karşıyaka Şube Başkanı Metin Köroğlu, apartmanının alt katındaki şarküteri dükkânına pergola eklemek için apartman karar defterine komşularının yerine sahte imzalar atmakla suçlandı. Karşıyaka Belediyesi’ne sunulan sahte imzalar nedeniyle yargılanan Köroğlu, hapis cezasına çarptırıldı. Ancak ceza aldıktan sonra dahi Kızılay başkanlık görevini sürdürmesi tepki çekti.

Cumhuriyet’ten Yusuf Körükmez’in haberine göre, Metin Köroğlu, sakinlerden onay aldığını ve karar defterindeki imzaların gerçek olduğunu iddia etti. Ancak mahkeme, apartman sakinlerinin rızası olmadan sahte imzalarla pergola yapımı için belediyeye başvurduğunu tespit ederek, suçlu buldu. Köroğlu’na sahte belge düzenleme suçundan bir yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, Köroğlu’nun duruşmadaki tutumunu göz önünde bulundurarak cezasını 10 aya düşürdü ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, beş yıl denetim süresine tabi tutulmasına karar verdi.

Kızılay başkanının ceza almasına ve görevine devam etmesine tepkiler gelirken, bazı Kızılay yöneticileri, Köroğlu’nun görevden alınması için Kızılay Genel Merkezi’ne mektup yazdı.

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

Rusya – Ukrayna savaşı: Rusya, Donetsk’teki Zaporijya yerleşim yerini ele geçirdi, Ukrayna’nın askeri havalimanı altyapısı ile yakıt ve enerji tesislerini vurdu

Rusya – Ukrayna savaşı: Rusya, Donetsk’teki Zaporijya yerleşim yerini ele geçirdi, Ukrayna’nın askeri havalimanı altyapısı ile yakıt ve enerji tesislerini vurdu

Sıcak hava balonu, havada alev aldı: İçinde 22 kişi vardı

ChatGPT said:

Brezilya’nın güneyinde sıcak hava balonu kazasında en az sekiz kişi yaşamını yitirdi. 22 yolcunun bulunduğu balonun havadayken alev alıp düşmesiyle kurtarma ekipleri bölgede arama çalışmalarını sürdürüyor.

İsrail’den İran’a tehdit: Tahran’ın tamamını boşaltın

İsrail Savunma Bakanı Katz, “İran’ın başkenti Tahran’dan nüfusun toplu olarak tahliye edilmesi gerektiğini” savundu.

Bir gecede 11 milyar TL kazanan da var ama mutlu değiller

Geçen günlerde bir kişi, EuroMillions piyango tarihinde rekor kıran 208 milyon sterlinlik (yaklaşık 11 milyar TL) ikramiyeyi kazanarak gündeme oturdu. Ancak çoğu kişi için piyango kazanmak mutluluktan çok yalnızlık, güvensizlik ve psikolojik çöküşü getiriyor.

Grossi: İran’ın nükleer silah ürettiğine dair tek bir delil yok

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Grossi, ajans raporunun İran’a yönelik askeri eylem için bir gerekçe olmadığını, raporda nükleer silah yapma olasılığına dair hiçbir işaretin bulunmadığını açıkladı.

Medvedev: Nükleer tesislere yönelik saldırılar tehlikelidir ve ikinci bir Çernobil felaketine yol açabilir

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, nükleer tesislere yönelik saldırıların oldukça tehlikeli olduğunu ve ikinci bir Çernobil felaketine yol açabileceğini belirtti.